AH house


Voor dit project is RAW architectuurstudio gevraagd om voor een bestaande jaren ‘60 woning een nieuwe indeling en uitbreiding te ontwerpen, met een eigentijdse en bijzondere woonsfeer. Het project is vanuit het interieur ontworpen, en is tot stand gekomen in een co-creatie met de bewoners.

Belangrijk voor het ontwerp van het interieur is het creëren van een bijzonder verrijkende woonbeleving. Centraal staan het gevoel van welzijn, luxe en rust. Het verbinden van het interieur met de omliggende groene buitenruimtes, het gebruik van een ingetogen kleurpalet met een rijke schakering aan aarde- en grijstinten en het toepassen van unieke details versterken dat gevoel. Voor de nieuwe gevels wordt gewerkt met travertin natuursteen, geprofileerde vezelcement beplating en slanke aluminium kozijnen. Het interieur wordt afgewerkt met een gietvloer, houten taatsdeuren, een ruig betonnen plafond en prachtig maatwerk meubilair.

Voor de verbouwing is gekozen om de bestaande woning tot op het constructieve casco te slopen, en van daaruit weer opnieuw op te bouwen. De indeling van de verschillende leef-, woon-, slaap- en eetvertrekken is opnieuw gerangschikt in ons ontwerp voor een gezin met opgroeiende kinderen. Naast een ruime living en eetkeuken is er een chill-ruimte voor de kinderen en een muziekkamer toegevoegd. Ook de badkamers zijn hebben een bijzonder ontwerp gekregen. De nieuwe entree is buiten het bestaande huis geplaatst. RAW architectuurstudio heeft de wensen van de bewoners in een sprankelend ontwerp weten te vertalen met een bijzonder persoonlijk karakter. De belangrijkste leefruimten zijn royaal en hebben een logische routing. Ruimten waar je de meeste tijd doorbrengt, zoals de eet- en woonkamer, zijn naar buiten gericht waardoor er optimaal gebruik wordt gemaakt van natuurlijk licht en de bewoners altijd kunnen genieten van de omringende tuin. Niveauverschillen en lange zichtlijnen benadrukken het ruimtelijke en open gevoel.