RAW architectuur studio

eigentijdse architectuur, interieur en buitenruimte

Villa in het bos

Voor een bestaande jaren ’60 bungalow was een aanbouw noodzakelijk om een extra slaapkamer met eigen badkamer te creëren. Onze opdrachtgever wenste een verduurzaming van de woning door de gevels en plat dak van nieuwe isolatie te voorzien en nieuwe hoogwaardig geïsoleerde buitenkozijnen toe te passen. Ook was er een wens om een aangebouwde overkapte lounge-ruimte te realiseren. RAW architectuurstudio ontwierp een plan voor deze woning waarbij de bungalow wordt opgewaardeerd tot een eigentijdse villa.

Woning van stucwerk en natuursteen

Het hoofdvolume van de woning is gemaakt van wit pleisterwerk. De bestaande bakstenen gevels worden voorzien van buitengevelisolatie welke wordt afgewerkt met wit pleisterwerk. Aan de gevels worden luifels voorzien met geprofileerde stalen dakranden. De combinatie met karakteristieke natuursteen, de antraciete kozijnen en houten gevellatten geeft de woning een eigentijdse en luxe uitstraling. De overdekte lounge-ruimte verbindt de woning op een bijzondere manier met de prachtige bostuin.

‘de nieuwe esthetiek van de gevels maakt de woning tot een prachtige witte villa in het bos’

Verder Bericht

© 2022 RAW architectuur studio

Thema door Anders Norén