Verrassende familiewoning

UITBREIDING JAREN ’50 WONING  

Voor een jaren ’50 woning in de groene Skandiawijk in Geldrop heeft RAW architectuurstudio een integraal ontwerp verzorgd voor de verbouwing van de woonruimtes op de begane grond. Architectuur, interieur en buitenruimte zijn in dit plan met elkaar verbonden. Het gezin met 4 kinderen wilde veel ruimte en licht en een moderne architectuur.  De achtergevel werd over de volle breedte aangebouwd om een mooie nieuwe woonkeuken te realiseren. Naast de woonkamer wordt er een speciale computerruimte voor de kinderen, meer bergruimte en een nieuwe garderoberuimte voorzien. De verschillende ruimtes staan in open verbinding met elkaar. Er is altijd visueel contact mogelijk. Stoere houten schuifdeuren en taatsdeuren van vloer tot plafond kunnen de ruimtes ook weer afsluiten. Het sfeervolle verlichtingsplan is zorgvuldig uitgewerkt en afgestemd op de nieuwe indeling van de ruimtes. Overal is duurzame ledverlichting voorzien.

Keuken als hart
De nieuwe woonkeuken is het hart van de familiewoning. Hier is het keukenmeubilair op maat ontworpen op een hoogwaardig afwerkingsniveau. Materiaal en kleurstelling is sober en tijdloos gekozen. De relatie tussen de woonkeuken en de tuin is erg belangrijk voor dit gezin en er is daarom veel glas toegepast in de aanbouw. In het ontwerp voor de buitenruimte is gezocht naar verbinding met de woonkeuken. 

De ruimtes zijn als een maatpak ontworpen, door de verbouwing klopt alles nu veel beter