Van winkel naar patiowoning met B&B


TRANSFORMATIE WINKELRUIMTE VUGHT

Een winkelruimte in Vught is herbestemd tot een ruime patiowoning met twee bed & breakfast ruimtes. De grote hal van ca. 275 m2 werd hiervoor aan de binnenzijde volledig gestript. De voor- en achtergevel, de vloer en alle binnenwanden zijn opnieuw aangebracht.

De bestaande stalen constructie maakt het eenvoudig om de ruimte opnieuw in te delen. Vanwege de beperkte lichtinval wordt een grote patio in het midden van de hal aangebracht. De eigenaars willen voor de patiowoning een ruime lichte leefkeuken aan de tuinzijde en een mooie sfeervolle veranda. De b&b ruimtes dienen vooral functioneel te zijn en de indeling ervan moet op termijn aangepast kunnen worden naar drie extra slaapkamers voor de woning. Doordat alles gelijkvloers is, is de woning levensloopbestendig.

Open ruimte
De patiowoning heeft een open karakter gekregen. Er valt veel licht binnen in de woning en schuifwanden kunnen ruimtes naar elkaar openen of juist afsluiten. Dit geeft de bewoners een geweldige ruimtelijke ervaring in hun nieuwe woning. De enige binnenwanden zijn die van de sanitaire ruimtes. Verder vormen twee grote kastenwanden de afscheiding tussen de slaapruimtes en de leefruimtes. De afwerking wordt strak en sober gehouden. Toepassing van houten materialen naast de vele wit- en zwarttinten geven karakter aan deze bijzondere patiowoning.


Tijdens de verbouwing.