Uitbreiding woning


Bij het aanbouwen van een woning kijken wij altijd naar het integrale plaatje. Meestal betekent dit dat de hele woonruimte waaraan een aanbouw wordt geplaatst opnieuw moet worden ingedeeld. Het totaal van ruimtes moet immers in balans zijn en sfeervol en logisch op elkaar aansluiten. Zo ook bij deze vrijstaande woning van onze opdrachtgever.

Aanbouwen in houtskeletbouw

Om de ecologische footprint te verkleinen is voor de uitbreiding van de woning gekozen voor houtskeletbouw. Het is een erg flexibele manier van bouwen en het verwerken ervan kost veel minder energie dan bijvoorbeeld beton of steen. Hout is een natuurlijk materiaal en isoleert goed. Een wind- en waterdichte aanbouw staat meestal in een week.

RAW architectuurstudio heeft onze opdrachtgever geïnspireerd om de aanbouw op een bijzondere manier te integreren met de bestaande woning. Er is een ruim begane grond programma ontstaan, met veel openheid en transparantie naar terras en tuin toe. De nieuwe indeling past goed bij de wensen van het gezin.

Cosmetisch gezien is de jaren ’80 stijl van de woning flink opgewaardeerd. De gevels worden bekleed met thermisch gemodificeerde houten latten. De woning is optimaal verduurzaamd met een warmtepomp voor koelen en verwarmen en pv-panelen op de platte daken.