Silhouet in zink


UITBREIDING STADSWONING

RAW architectuurstudio is gevraagd om een ​​ontwerp te maken voor deze prachtig gelegen ruime tussenwoning, gelegen in de befaamde schrijversbuurt in Eindhoven. Het verzoek van de klant was om de bestaande interne indeling van de begane grond te herzien en een eigentijdse renovatie uit te voeren om een ​​functioneel en uitnodigende woning te creëren. Met respect voor bestaand aanwezige elementen uit de jaren ’30 stijl.

Hoogte creëren 
De ruime jaren ’30 tussenwoning heeft een metamorfose ondergaan door een grote ingreep aan de achterzijde van de woning. In de ontwerpopgave is veel breder gekeken dan de bestaande situatie, welke bestond uit kleine lange ruimtes. De bestaande aanbouw is compleet vervangen door een eigentijdse uitbreiding waar extra hoogte is toegevoegd aan de nieuwe keukenruimte. Hier ontstaat een bijzondere ruimtelijkheid die een heel verrassend effect geeft. Door hoge zwarte stalen puien toe te passen is een prachtige verbinding ontstaan met de bijzondere stadstuin en valt het daglicht mooi in de woning. Er is gekozen voor een ultra slank profiel bij deze kozijnen. De sculptuur van de nieuwe achtergevel reageert op de aanwezigheid van de bestaande strakke vijverpartij in de tuin. Binnen- en buitenruimte versterken elkaar hierdoor. het silhouet van de aanbouw is omkleed met een zinken jasje, refererend naar dezelfde materialisering van de waterpartij.

‘de extra hoogte en lichtinval zijn beeldbepalend in de nieuwe woonkeuken’

” RAW architectuurstudio maakt sterke architectuur met een goed gevoel voor ruimtes, verhoudingen en moderne vormgeving. De studio heeft een uitstekend gebalanceerd architectonisch ontwerp gemaakt voor de transformatie van ons jaren ’30 huis! ”  

Familie van Lotringen, opdrachtgever