Open-plan living


In de jaren ’50 woning van onze opdrachtgever waren veel kamers met deuren voorzien. Zij zochten een architect die bij de renovatie van deze twee-onder-een-kap woning voor de begane grond een eigentijdse woonbeleving kan creëren met een open-plan living. Hierdoor ontstaat meer transparantie, openheid en beter ruimtegebruik. RAW architectuurstudio greep de kans om dit huis tot hun droomhuis te transformeren met beide handen aan.

Het resultaat is een eigentijds plan, waarbij de woonruimtes op een verrassende en slimme manier zijn onderverdeeld. Binnen het ontwerp vloeien alle functies subtiel in elkaar over. Bestaande constructies zijn aangepast om deze transformatie te realiseren. Aan de achtergevel zijn alle dichte muren vervangen door grote glazen puien met glas tot op de vloer. Binnen- en buitenruimte worden op een mooie manier fysiek en visueel met elkaar verbonden door een grote natuurstenen gevelwand die van binnen naar buiten doorloopt. De bestaande aanbouw is aangepast en geintegreerd in het nieuwe plan.

‘de openheid van de nieuwe woonruimtes en de minimalistische detaillering creëren een unieke architectonische beleving ‘

Voor de maatwerk keuken hebben wij ook het interieurontwerp gemaakt. Een echte eyecather is het 4 meter lange keukeneiland.

De woning is verduurzaamd door optimaal te isoleren en hoogwaardige triple beglazing toe te passen. De begane grondvloer is voorzien van een mooie gietvloer met vloerverwarming. De nieuwe buitengevels van de aanbouw zijn in hout uitgevoerd en afgewerkt met witte gevelstuc.