Metamorfose voor jaren ’70 villa


In het ontwerp voor de vernieuwing en uitbreiding van deze vrijstaande jaren ’70 villa in Eindhoven is gekozen voor een moderne look. De bestaande garage aan de woning is aangepast naar een ruime woonkeuken en uitgebouwd. Door toevoeging van een ruime overdekte outdoor loungeruimte wordt de woonbeleving de groene tuin in getrokken. De droomwoning van onze opdrachtgever werd werkelijkheid door een slim ontwerp van RAW architectuurstudio.

Transparantie

De circulatie tussen de geschakelde open ruimtes van de zithoek, eethoek, keuken en overdekte loungeruimte vormt een vloeiende beweging. Het gesloten karakter van de oorspronkelijke woning is omgekeerd naar een transparante leefruimte, gericht op de tuin.

Duurzame verbouwing

De woning wordt volledig verduurzaamd en gerenoveerd. De begane grond vloer wordt volledig vernieuwd en met vloerverwarming voorzien, de kap krijgt nieuwe dakpannen en de nieuwe gevels worden afgewerkt met houten latten. Tijdens de renovatie wordt de woning van een hoogwaardige isolatie voorzien. De meeste kozijnen zullen vervangen worden door nieuwe aluminium puien met hoog rendement beglazing. Ook de keuken, badkamers en toiletruimte worden vernieuwd.