Metamorfose voor jaren ’70 villa


In het ontwerp voor de vernieuwing en uitbreiding van deze vrijstaande jaren ’70 villa in Eindhoven is gekozen voor een moderne look. De bestaande garage aan de woning is aangepast naar een ruime woonkeuken en uitgebouwd. Door toevoeging van een ruime overdekte outdoor loungeruimte wordt de woonbeleving de groene tuin in getrokken. De droomwoning van onze opdrachtgever werd werkelijkheid door een slim ontwerp van RAW architectuurstudio.

Transparantie

De circulatie tussen de geschakelde open ruimtes van de zithoek, eethoek, keuken en overdekte loungeruimte vormt een vloeiende beweging. Het gesloten karakter van de oorspronkelijke woning is omgekeerd naar een transparante leefruimte, gericht op de tuin. Hiervoor zijn de bestaande kleine gevelopeningen aangepast naar grote puien, welke voor een optimaal binnen-buiten gevoel zorgen. De levensloopbestendige woning heeft een slaapkamer en badkamer op de begane grond.

Duurzaam verbouwen

De woning is volledig verduurzaamd en gerenoveerd. Er is een nieuwe begane grond vloer met vloerverwarming aangebracht, het dak heeft nieuwe pannen gekregen en de nieuwe buitengevels worden bekleedt met thermisch gemodificeerde houten gevellatten. Tijdens de renovatie is de woning van een hoogwaardige isolatie voorzien. Vrijwel alle kozijnen zijn vervangen door nieuwe aluminium puien met hoog rendement beglazing. De keuken, badkamers en toiletruimte zijn vernieuwd.