RAW architectuur studio

eigentijdse architectuur, interieur en buitenruimte

Metamorfose voor jaren ’70 villa

In het ontwerp voor de vernieuwing en uitbreiding van deze jaren ’70 villa in Eindhoven is gekozen voor een moderne look. De bestaande garage aan de woning is aangepast naar een ruime woonkeuken en uitgebouwd. Door toevoeging van een ruime overdekte loungeruimte wordt de woonbeleving de groene tuin in getrokken.

Open plan living

De circulatie tussen de geschakelde open ruimtes van de zithoek, eethoek, keuken en overdekte loungeruimte vormt een vloeiende beweging. Het gesloten karakter van de oorspronkelijke woning is omgekeerd naar een transparante leefruimte, gericht op de tuin.

Duurzame verbouwing

De woning wordt volledig verduurzaamd en gerenoveerd. De begane grond vloer wordt volledig vernieuwd en met vloerverwarming voorzien, de kap krijgt nieuwe dakpannen en de nieuwe gevels worden afgewerkt met houten latten. Tijdens de renovatie wordt de woning van een hoogwaardige isolatie voorzien. De meeste kozijnen zullen vervangen worden door nieuwe aluminium puien met hoog rendement beglazing. Ook de keuken, badkamers en toiletruimte worden vernieuwd.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 RAW architectuur studio

Thema door Anders Norén