Metamorfose van een drive-in woning


UITBREIDING / INTERIEUR   WONING  

In het ontwerp voor de uitbreiding en verbouwing van deze drive-in woning in Nuenen wordt de indeling van de gehele begane grond opnieuw bekeken. Het plan wordt van binnenuit ontworpen. Wonen, eten, koken, werken en tv kijken krijgen een betere relatie met elkaar door nieuwe loop- en zichtlijnen. Door de uitbreiding en toepassing van veel glas voelt de nieuwe woonruimte royaal en licht aan. De doorkijkjes en transparantie in dit verrassende ontwerp benadrukken het ruimtelijk gevoel.

De nieuwe woonruimte is boven de garage met oprit gelegen en daardoor is er een niveauverschil met de tuin. Een geleidelijk aflopend terras met een houten binnen- en buitenwand verbindt de binnen- en buitenruimte met elkaar. Er wordt voor de uitbreiding een donkere gevelsteen toegepast in combinatie met een zachtgrijze vezelcementbeplating en verduurzaamde houten geveldelen.

Door toepassing van hoogwaardige isolatie en beglazing, domotica en ledverlichting en zonnepanelen (pv) op het dak is de woning energetisch zeer gunstig geworden.

RAW aanbouw architectuur Nuenen 08

Interieurontwerp
Het interieurontwerp versterkt de ruimtelijkheid door toepassing van bijzondere accenten. Een sfeervolle doorkijkhaard verbindt de zithoek met de eethoek. De bewoners willen graag hun boekencollectie een bijzondere plek geven en hiervoor wordt een kast van vloer tot plafond op maat gemaakt door een meubelmaker. Materiaal en kleur van bestaand en nieuw meubilair worden zorgvuldig opgenomen in het ontwerp. Hardglazen taatsdeuren, een moderne keukeninrichting, een prachtige houten parketvloer en een volledig nieuw verlichtingsplan zorgen voor een geweldige transformatie van deze sfeervolle en comfortabele woonruimte.

Interieurontwerp i.s.m. Cinterieur.

RAW aanbouw architectuur Nuenen 07
RAW haard ontwerp verbouwing Nuenen 06
RAW maatwerk boekenkast verbouwing Nuenen 05
RAW keuken verbouwing Nuenen 01
RAW aanbouw architectuur Nuenen 06