Duurzaam verbouwen

UITBREIDING  WONING  

Bij hun zoektocht naar een nieuwe woning in Vught heeft een jong gezin met 4 kinderen aan ons bureau gevraagd om te adviseren bij de aankoop van een karakteristiek pand dat zij op het oog hadden. De woning met bouwjaar 1937 is echter niet geïsoleerd en de indeling ervan sluit niet aan bij het gewenste gebruik. De woning is in de jaren ’80 flink verbouwd waardoor originele kenmerken verloren zijn gegaan. RAW architectuurstudio heeft de ruimtelijke en bouwkundige kwaliteiten van de woning bestudeerd en enkele eerste ideeën en bijbehorende kosten voor een grondige verbouwing inclusief uitbreiding op papier gezet. Onze opdrachtgever was enthousiast over de potentie van de woning en besloot tot de koop ervan over te gaan.

Renovatie
De gehele woning wordt nu nageïsoleerd met hoogwaardige voorzetwanden (aan de binnenzijde), dak- en vloerisolatie. Alle stalen kozijnen met enkel glas zijn vervangen. In overleg met de Welstandscommissie zijn houten kozijnen toegepast met een bijzonder slanke detaillering en er is HR++ beglazing in gezet. Ook alle installaties in huis is vernieuwd en voldoen weer aan de huidige veiligheidseisen. De indeling van de woning is verbeterd en draagt bij aan de verduurzaming van deze woning.

raw-verbouwing-vught-04

raw-verbouwing-vught-01RAW aanbouw verbouwing Marggraffstraat Vught 03

Woonkeuken in nieuwe aanbouw
Tijdens de gesprekken met onze opdrachtgever bleek al snel dat het gezinsleven vooral plaats zou gaan vinden in de gewenste woonkeuken. De huidige keuken en woonkamer boden hiervoor niet de benodigde ruimte zodat er is besloten de bestaande ruimtes op de begane grond te herindelen en een aanbouw te plaatsen. Er is een prachtige nieuwe woonkeuken gerealiseerd waarbij ons bureau ook het ontwerp voor de keuken heeft verzorgd. Grote nieuwe schuifpuien en veel glas optimaliseren de relatie met de tuin. De nieuwe schoonmetselwerk buitengevels worden in dezelfde witte tint geschilderd als de bestaande woning.

Het bouwproject is in uitvoering.

RAW Marggraffstraat verbouwing

Plattegronden.

Wilt u uw woning ook gaan verbouwen? Wij verzorgen een compleet ontwerp, vergunningsaanvraag en begeleiding tijdens het bouwtraject met de aannemer. Voor meer informatie, klik hier.