Bring the outdoors in and the indoors out

UITBREIDING WONING

Hartje centrum in Eindhoven wonen met een oase van rust en ruimte om je heen. De droom van onze opdrachtgever kwam in uitvoering door een slim ontwerp van RAW architectuurstudio.

Hoogte creëren 
Een ruime jaren ’30 tussenwoning heeft een metamorfose ondergaan door een grote ingreep aan de achterzijde van de woning. In de ontwerpopgave is veel breder gekeken dan de bestaande situatie, welke bestond uit kleine lange ruimtes. De bestaande keuken aanbouw is compleet vervangen door een eigentijdse uitbreiding waar extra hoogte is toegevoegd aan de nieuwe keukenruimte. Hier ontstaat een bijzondere ruimtelijkheid die een heel verrassend effect geeft. Door hoge stalen puien toe te passen is een prachtige verbinding ontstaan met de mooie stadstuin. De bestaande strakke vijverpartij is geïntegreerd in de vorm van de uitbouw zodat tuin en aanbouw met elkaar verweven zijn. Binnen- en buitenruimte versterken elkaar. De zinken gevelbekleding refereert naar dezelfde materialisering van de waterpartij.

‘de extra hoogte en lichtinval zijn beeldbepalend in de nieuwe woonkeuken’

Wilt u uw woning ook gaan uitbreiden? Wij verzorgen een compleet ontwerp, vergunningsaanvraag en begeleiding tijdens het bouwtraject met de aannemer. Voor meer informatie, klik hier.