RAW architectuurstudio

eigentijdse architectuur, interieur en buitenruimte

Silhouet in zink

UITBREIDING STADSWONING

Hartje centrum in Eindhoven wonen met een oase van rust en ruimte om je heen. De droomwoning van onze opdrachtgever werd werkelijkheid door een slim ontwerp van RAW architectuurstudio.

Hoogte creëren 
Een ruime jaren ’30 tussenwoning heeft een metamorfose ondergaan door een grote ingreep aan de achterzijde van de woning. In de ontwerpopgave is veel breder gekeken dan de bestaande situatie, welke bestond uit kleine lange ruimtes. De bestaande aanbouw is compleet vervangen door een eigentijdse uitbreiding waar extra hoogte is toegevoegd aan de nieuwe keukenruimte. Hier ontstaat een bijzondere ruimtelijkheid die een heel verrassend effect geeft. Door hoge zwarte stalen puien toe te passen is een prachtige verbinding ontstaan met de mooie stadstuin en valt er mooi daglicht in. Er is gekozen voor een ultra slank profiel bij deze kozijnen. De sculptuur van de nieuwe achtergevel reageert op de aanwezigheid van de bestaande strakke vijverpartij in de tuin. Binnen- en buitenruimte versterken elkaar hierdoor. het silhouet van de aanbouw is omkleed met een zinken jasje, refererend naar dezelfde materialisering van de waterpartij.

‘de extra hoogte en lichtinval zijn beeldbepalend in de nieuwe woonkeuken’

” RAW architectuurstudio maakt sterke architectuur met een goed gevoel voor ruimtes, verhoudingen en moderne vormgeving. De studio heeft een uitstekend gebalanceerd architectonisch ontwerp gemaakt voor de transformatie van ons jaren ’30 huis! ”  

Familie van Lotringen, opdrachtgever

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 RAW architectuurstudio

Thema door Anders Norén