RAW architectuurstudio

eigentijdse architectuur, interieur en buitenruimte

Moderne aanbouw

Voor deze karakteristieke twee onder een kapwoning in Mierlo wilden de bewoners meer ruimte, meer licht, meer lucht gaan realiseren door uit te bouwen. Er is behoefte aan een fijne thuis-werkplek en een betere relatie met de tuin.

Wonen aan de tuin

De opgave was om meer ruimte en een betere relatie tussen de zithoek, het overdekte terras en de tuin te creëren. De bestaande garage gaf een te gesloten karakter tussen de achtergevel en de tuin. RAW architectuurstudio maakte een ontwerp voor een moderne aanbouw aan de bestaande klassieke woning waarin een wasruimte, bergruimte en een lichte werkkamer komen. De aanbouw is geïntegreerd met een mooie overdekte buitenruimte. De bestaande achtergevelkozijnen zijn vervangen door een strakke aluminium pui, die de vorm volgt van de aanbouw. Door toevoeging van deze transparantie vanuit woonkamer en werkkamer werd de verbinding met de tuin optimaal.

Verbouwing zorgt voor licht en zicht

De originele indeling van de begane grond werd aangepast waarbij de garage werd aangepast tot bergruimte en wasruimte. Door het toepassen van een uitbouw worden deze ruimtes van binnen uit bereikbaar. De wens naar meer licht en lucht werden vormgegeven door middel van de grote nieuwe aluminium puien en een groot dakraam bij het buitenterras. Lange zichtlijnen van de woonkamer tot in de tuin zorgen voor een ruimtelijk gevoel en brengen het licht tot ver in de woning. De eikenhouten kolommen en houten gevellatten zorgen voor een zacht accent in het wit gestucte gevelbeeld van de aanbouw met luifel.

Ook de indeling van de zolderverdieping is aangepast om er een ruime master slaapkamer met inloopkast te realiseren.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 RAW architectuurstudio

Thema door Anders Norén