Buitenruimte loopt door in de aanbouw

UITBREIDING  WONING  RICHARD

Wat begon met alleen het idee om 2,5 meter aan te bouwen aan een tussenwoning resulteerde in een grote verbouwing en uitbreiding van de hele begane grond. De traditionele indeling van de bestaande woonkamer is getransformeerd naar een eigentijdse ruimte indeling passend bij de wensen van een jong gezin. Het kookeiland van de nieuwe keuken is midden in de woonruimte geplaatst en functioneert zo als roomdivider  tussen voor- en achterruimte. In de voorruimte is de eettafel geplaatst, zodat de grote achterruimte helemaal vrij is voor een relax en zithoek. De bestaande kolom die midden in deze ruimte gehandhaafd moest blijven is weggewerkt in een nieuwe strak gestucte openhaardwand. Een tuinmuur aan de buitenzijde is met dezelfde natuurstenen strips bekleed als aan de binnenzijde, waardoor de ruimte binnen en buiten met elkaar wordt verbonden. De strips zijn in een mooi reliëf aangebracht. De verschillende zichtlijnen, de toepassing van een grote nieuwe glazen achterpui en de brede lichtstraat maken van de nieuwe woonkamer een prettige open en lichte ruimte. Ook is er een groot nieuw raam geplaatst tussen de keuken en de hal.

RAW architectuurstudio heeft ook het ontwerp verzorgd voor de buitenruimte. Klik hier

 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Plattegronden Schoutstraat copy

 

 

Wilt u uw woning ook gaan verbouwen? Wij verzorgen een compleet ontwerp, vergunningsaanvraag en begeleiding tijdens het bouwtraject met de aannemer. Voor meer informatie, klik hier.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.