Verbouwing landelijke woonboerderij

INTERIEUR  WOONBOERDERIJ  VEGHEL

In een landelijk prachtige groene omgeving in Veghel heeft RAW architectuurstudio het ontwerp gemaakt voor de verbouwing van een bestaande woonboerderij. De indeling van de karakteristieke boerderij was niet logisch en moest geoptimaliseerd worden. De ruimtes waren klein en hokkerig en voldeden niet meer aan de woonwensen van onze opdrachtgever. Een stevige gemetselde brandmuur scheidt het woongedeelte van het achterste deel van de boerderij waar vroeger de stallen hebben gelegen. Op de verdieping is een doorbraak gemaakt in deze muur om een groter programma op de verdieping te realiseren. 

Woonkeuken
We hebben verschillende indelingen onderzocht voor de nieuwe woonkeuken. In het ontwerp is een mooie grote woonkeuken om de eettafel heen ontworpen. Die is het eigenlijke hart van de boerderij. Een nieuwe kamer hoge glazen pui met openslaande deuren verbindt de woonkeuken met de tuin. Ook wordt visueel een zichtlijn gecreëerd tussen de woonkeuken en de hal door toevoeging van mooie transparante schuifdeuren. Er wordt een rustig kleurenpalet toegepast en het verlichtingsplan is afgestemd op de gewenste woonsfeer. Wij hebben een keuken ontworpen in een modern landelijke stijl met een stoer randje eraan. Dat past helemaal in de sfeer waar de bewoners zo van houden. De boerderij kent weinig originele houten gebinten, maar om de sfeer ervan terug te brengen in de woonkeuken wordt een nieuwe houten balklaag met ambachtelijke uitstraling gereconstrueerd tegen het plafond.

Interieurontwerp i.s.m. Cinterieur.

raw-ontwerp-woonboerderij-veghel-04

raw-ontwerp-woonboerderij-veghel-03

raw-ontwerp-woonboerderij-veghel-05

raw-ontwerp-woonboerderij-veghel-06

raw-ontwerp-woonboerderij-veghel-02

Verdieping
De verdieping is helemaal gestript en het dak is van nieuwe isolatie voorzien. De nieuwe trapopgang is op een centrale plek in de woning gepositioneerd en er is een doorgang gemaakt in de brandmuur om extra slaap-/ woonruimte te voorzien in het achterste gedeelte van de woonboerderij. Op de verdieping zijn nu mooie ruime slaapkamers, inbouwkasten en een badkamer gerealiseerd.

Indelingsplannen van de verdieping.RAW woonboerderij 11

RAW woonboerderij 12