Nieuwe energiezuinige brede school

NIEUWBOUW  KINDCENTRUM  VILLA  VLINDERHOF  

Op een nieuwbouwlocatie in Waalwijk is een brede school ontworpen voor ruim 650 kinderen van een openbare basisschool en kinderdagopvang. Het gebouw heeft drie niveau’s welke door verschillende vides met elkaar worden verbonden. De ruimtelijkheid van het gebouw wordt onderstreept door de grote mate van transparantie en lichttoetreding. De opgaande lijn in leeftijd is duidelijk terug te vinden in de organisatie van het Kindcentrum en voert rondom een open kern in het gebouw. De verkeersstromen van onderbouw, bovenbouw, kinderdagopvang en multifunctionele gymzaal worden van elkaar gescheiden en een gedeelte van het speelterrein ligt op het dak van de school. Door toepassing van een warmtekoude opslag (wko) in de bodem, CO2 gestuurd ventilatiesysteem, warmtewerende beglazing met zonwering, energiezuinige ledverlichting en wadi’s buiten het gebouw om regenwater te infiltreren, is een zeer duurzaam gebouw ontstaan.

Ontwerp in opdracht van KdVarchitectuur.

SONY DSC

SONY DSC

ga naar het interieurontwerp van dit project.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.