Frisse kleuren voor een brede school

INTERIEUR  KINDCENTRUM VILLA  VLINDERHOF  

Het kleurenpalet van het bestaande meubilair dat de basisschool en het kinderdagverblijf opnieuw gaan gebruiken in de nieuwbouw is de basis geworden voor de inrichting van de nieuwe school. De groepsruimtes hebben een rustige kleursfeer gekregen door toepassing van wit afwasbaar vinylbehang op de wanden en donkergrijze linoleum en tapijt op de vloeren. De gedachte hierbij is dat er al genoeg kleur in de school komt door alle kinderen, hun jasjes, tasjes, lesmateriaal en speelgoed. De vaste meubels zoals aanrechtjes en pantry’s zijn ‘zwevend’ op de wanden aangebracht en met een frisse lichtgroene hpl afgewerkt. Voor de kleuters zijn lage aanrechtjes ontworpen en voor de kinderen in de bovenbouw hogere. De speel- en werkruimtes buiten de lokalen worden met de groepsruimtes verbonden door grote schuifpuien. Zo zijn de groepsruimtes te vergroten. Hier is een oranje vinyl vloerbedekking aangebracht die als een felgekleurde ader door het hele gebouw loopt. In de mediatheek is een 15 meter lang kunstwerk aangebracht, een enorme luchtfoto van het slagenlandschap waar de brede school in is gelegen.

kinderkookcafé
De ontmoetingsruimte op de begane grond vormt het hart van het Kindcentrum en is ingericht met een grote open keuken met kookeiland, bar, loungehoek en zitjes.  Voor de bso is er een kinderkookcafé, ouders kunnen hier terecht voor een kopje koffie en leerkrachten pauzeren hier. De basiskleuren wit en grijs worden aangevuld door accenten van donkerbruin notenhout en rood en oranje tinten. Plafondsystemen, vloer- en wandafwerking en verlichtingsplan in het hele gebouw zijn nauwkeurig ontworpen. Interieur en exterieur versterken elkaar en worden met elkaar verbonden.

“Robert van den Dungen is een bevlogen architect. Hij verdiept zich in de visie en wensen van de klant en weet deze geweldig te vertalen. Kindcentrum Villa Vlinderhof te Sprang Capelle is een prachtig transparant gebouw geworden. Het ondersteunt de doorgaande lijn voor kinderen van 0-13 jaar.”  
Marjan Pennekamp, directeur-bestuurder Mikz, kinderdagopvang

Ontwerp in opdracht van KdVarchitectuur.


Transparantie tussen speellokaal, ontmoetingsruimte en de speelplaats buiten.

RAW Villa Vlinderhof 1
De aanrechtjes in de groepsruimtes zijn op maat gemaakt, bij de kleuters minder hoog.


Gezellige open keuken in de ontmoetingsruimte.

RAW Villa Vlinderhof 11
Fotobehang met luchtfoto van de locatie van het Kindcentrum.


Bijzondere accenten in het verlichtingsplan.


Door het raam in de kast van de handvaardigheidsruimte zie je de kinderen in de gymzaal.

RAW Villa Vlinderhof 3
Lichtstraat in de vide van het gebouw.

Klik op de laatste foto en ga naar het exterieur van Kindcentrum Villa Vlinderhof!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.