Minimalistisch ontwerp voor familiewoning

ZELFBOUW WONING / WATERRIJK EINDHOVEN

De opdrachtgevers droomden van een eigentijdse woning en waren gecharmeerd van het werk dat RAW architectuurstudio heeft gerealiseerd. En de woning moest wit gestukadoord gaan worden.

Ons ontwerpteam ontwierp een vrijstaande woning die de grenzen opzocht van de stedenbouwkundige envelop. Vanuit de woonwensen en het woongedrag van onze opdrachtgevers is een optimale plattegrond tot stand gekomen. In de grote leefkeuken waarin de eettafel met het kookeiland is geïntegreerd heeft men door een grote glazen pui prachtig uitzicht op terras en tuin. Een doorkijkhaard is de roomdivider geworden tussen de leefkeuken en woonkamer. Een mooie traphal met vide maakt een interessante ruimtelijke verbinding met de verdieping waar alle slaapkamers en 2 badkamers zijn gelegen. Het garagevolume geeft een tweede richting aan de bouwmassa waardoor een intieme lounge zitplek op het terras wordt gecreëerd.

Het strakke stukadoorwerk wordt gecombineerd met gevelvlakken die met verduurzaamd houten geveldelen zijn bekleed.

Het plan is in de ontwerpfase en wordt nu bouwtechnisch uitgewerkt voor de aanvraag van omgevingsvergunning.

 

raw-waterrijk-ontwerp-zelfbouw-woning-02